Slider

OpleidenvdToekomstHogeschool KPZ doet in opdracht van PACT voor Kindcentra onderzoek onder huidige- en oudstudenten van de opleiding pedagogisch professional kind en educatie. De kernvraag is: hoe hebben de beroepsprofielen van pedagogisch professionals zich de afgelopen jaren ontwikkeld?

PACT voor Kindcentra sprak met Anne Looijenga, directeur dienstverlening van Hogeschool KPZ, voorheen de Katholieke Pabo uit Zwolle. Lees het interview in onze column in BBMP nr. 5 of download hier de complete uitgave van BBMP.

 

GijsvanRozendaalElke eerste week van oktober is het Nationale Onderwijsweek; een jaarlijkse podium voor de krachtige uitwerking van onderwijs. Lees de column van Gijs van Rozendaal, voorzitter regiegroep Kindcentra 2020 en lid van het Platform de Toekomst van Arbeid, recent verschenen in de Nationale Onderwijskrant najaar 2020.

Lees de column Investeren in brede schooldag.

Meer weten over de Nationale Onderwijsweek? Kijk dan op www.nationaleonderwijsweek.nl   #NOW2020

DeBolsterKindcentrumJurgen Bruggeman, directeur van integraal kindcentrum De Bolster in Raalte zag in het ‘corona gebeuren’ een goed moment om te kijken hoe hecht zijn team samenwerkt in onverwachte situaties. “Zeker omdat we al een lange tijd een eenheid vormen en je dus mag verwachten dat samenwerken inmiddels in onze genen zit.” De uitkomsten stelden hem niet teleur.

Lees het volledige interview in onze column in BBMP nr. 4.
Wil je de complete uitgave van BBMP bekijken? klik hier.

BBMP01 2020We willen allemaal dat kinderen gezond, veilig en kansrijk opgroeien, ook de kinderen die door fysieke of cognitieve beperkingen of door een instabiele sociaal-emotionele context kwetsbaar zijn. Immers, ook deze kinderen hebben het recht om zich te ontwikkelen en een toekomst op te bouwen waarin zij deel uit kunnen maken van de gemeenschap en de maatschappij.

IMG 20191203 WA0001Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, maakt zijn reputatie als boeiende verteller over onderwerpen als neuropsychologie en bewegingswetenschappen, meer dan waar tijdens de PACT voor Kindcentra masterclass. In sneltreinvaart neemt hij zijn toehoorders mee in de ontwikkeling van de hersenen van kinderen en jongeren, hoe het brein in beweging kan worden gebracht en welke effecten onder meer liefde, bewegen, muziek en lezen hebben op de ontwikkeling van de hersenen van kinderen en volwassenen.

In BBMP nr. 1-2020 verscheen een uitgebreid verslag van deze masterclass.