slide2.jpg

Dank aan alle kinderen, hun ouders en medewerkers van de locaties die hebben meegewerkt aan interviews en filmpjes. En dank ook aan Kindercorrespondent Tako Rietveld die diverse keren voor ons op onderzoek uitging. Dat leverde tal van mooie reportages op vanuit het perspectief van de kinderen. Een aantal filmpjes is beschikbaar met Engelse ondertiteling. Deze vind je terug op de pagina Films over kindcentra.

PACT SP NS NL

 Het Sterrepad, Nuis

 Inclusie

 

 

PACT LM AM NL

 Laterna Magica, Amsterdam

 Natuurlijk leren en talentontwikkeling

 

 

PACT SB HV NL

 Het Starrebos, Hilvarenbeek

 Doorlopende ontwikkellijn 

 

 

Still006OBS Houwingaham, Bad Nieuweschans

Tijd voor de toekomst: In een klein dorpje in Groningen komen op hun school in aanraking met allerlei beroepen, sporten, muziek. Zo worden ze voorbereid op een toekomst vol mogelijkheden.

 

Still009Samenwerkingsschool de Driesprong, Vriescheloo

Buiten op avontuur: Kinderen ontdekken tijdens en na schooltijd op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Ze maken buiten vuur, timmeren en koken. 

 

Still004

Resultaten onderzoek 'de ideale dag van kinderen'

Bureau Qrius deed in 2020 onderzoek onder kinderen en hun ouders naar de ideale dag van kinderen. Kinderen willen vooral ontdekken: dieren verzorgen, leren over de tuin, proefjes doen, praten over wat hen bezighoudt, koken, creatief bezig zijn.

 

Yasmine 1

Samenvatting webinar 'de ideale dag van kinderen'

Een samenvatting van het webinar van 24 november 2020, waarin kinderen spreken over hun school- en opvangtijd. Wat zouden ze niet willen missen en wat zouden ze graag anders zien?

 

Webinar 24 11 2020Webinar 'de ideale dag van kinderen'

Tijdens het webinar op 24 november 2020 sprak Tako Rietveld  met kinderen over hun school- en opvangtijd. Ook ging hij in gesprek met onderzoeker Paul Sikkema van Qrius en Dorien Petri van de Hanze Hogeschool in Groningen.