slide2.jpg

Still006Tijd voor toekomst op OBS Houwingaham

De kinderen van OBS Houwingaham in Bad Nieuweschans, een klein dorp in Groningen, komen op hun school in aanraking met allerlei beroepen, sporten, muziek. Zo worden ze voorbereid op een toekomst vol mogelijkheden.

  

Still009Buiten op avontuur in Vriescheloo

Op Samenwerkingsschool de Driesprong in Vriescheloo ontdekken de kinderen tijdens en na schooltijd op hun eigen manier en in hun eigen tempo. De kinderen maken buiten vuur, timmeren en koken. Actiever en creatiever bezig zijn, dat is precies wat ze hier doen. 

Still012

Werken aan je talent op Nellestein

Elke woensdag is het Talentendag op basisschool Nellestein in Amsterdam Zuidoost. Terwijl de leraren vergaderen krijgen de leerlingen gastlessen van mensen uit verschillende praktijken: dans, techniek en vloggen. De kinderen leren wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Still004

Resultaten onderzoek 'de ideale dag van kinderen'

Bureau Qrius deed in 2020 onderzoek onder kinderen en hun ouders naar de ideale dag van kinderen. Wat blijkt? Kinderen willen vooral ontdekken: dieren verzorgen, leren over de tuin, proefjes doen, praten over wat hen bezighoudt, koken, creatief bezig zijn, op een aantrekkelijke manier topografie en geschiedenis leren (met een VR bril) en verder alles wat nog moet. 

Webinar 24 11 2020Webinar 'de ideale dag van kinderen'

Kindercorrespondent Tako Rietveld sprak op 24 november 2020 met kinderen over hun school- en opvangtijd. Wat zouden ze niet willen missen en wat zouden ze graag anders zien? Ook kwam  onderzoeker Paul Sikkema van jongerenonderzoeksbureau Qrius aan het woord. Dorien Petri van de Hanze Hogeschool in Groningen vertelde over het onderzoek dat zij deed naar wat kinderen willen en ervaren.