slide2.jpg

181016 voorkant boek integrale aanpakOp weg naar een samenhangend ecosysteem van het kind is het belangrijk een kwaliteitsslag te maken binnen het sociale domein. In de publicatie ‘Op naar een integrale aanpak, Ontschotting in het sociale domein’ van Stichting Kinderopvang Humanitas en de AVS vind je inspirerende verhalen die je uitnodigen de dialoog aan te gaan in de praktijk en belangrijker nog om zelf die verbinding te maken binnen het sociale domein.

Een herontwerp van het sociale domein is een noodzakelijke vereiste. Het gaat niet over het verbeteren van een bestaand systeem dat gericht is op de vorige eeuw. Er zijn andere uitgangspunten nodig, en daarmee een vanaf het fundament nieuw ontworpen sociaal domein. Het huidige stelsel biedt voldoende ruimte om deze beweging in gang te zetten. Dit laten de gastauteurs overtuigend zien in het hoofdstuk ‘professionals aan het woord’. Ook als u vindt dat de politiek blijft achterlopen, is er eigenlijk geen reden om niet nu al in beweging te komen. De auteurs sporen u dus aan om actie te ondernemen: laten we ontschotten en met zijn allen op weg gaan.

Laat u door de vele verhalen in dit boek inspireren. We nodigen u van harte uit om de dialoog aan te gaan in de praktijk. Of nog beter, ga mee op weg om nieuwe praktijk te ontwerpen en de verbinding te maken binnen het sociale domein. Van belang is een kwaliteitsslag te maken binnen het sociale domein, op weg naar een samenhangend ecosysteem van het kind.

Dit boek is een uitgave van de Stichting Kinderopvang Humanitas en de AVS.