slide2.jpg

Op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur organiseert Kindcentra 2020, samen met NOC*NSF, sportbonden en 23 partners uit de zorg-, welzijns-, onderwijs-, en sport- en beweegsector een verkiezingsdebat vanuit Nieuwspoort over 'preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen'. Zorg ervoor dat je er online bij bent!

Meld je hier aan!

 Tijdens de live uitzending gaan kandidaat-Kamerleden die meedoen aan de landelijke verkiezingen op 17 maart hun visie voor de komende vier jaar toe lichten. Welke kandidaat-Kamerlid wil de komende regeerperiode écht werk gaan maken van preventie en een gezonde leefstijl? Wie heeft het allesomvattende plan om Nederland weerbaarder en gezonder te maken?

“Wij zijn voor een POKOKIS. Sport en bewegen zijn cruciaal voor de gezonde ontwikkeling van elk kind. Daarom is het zo goed als onderwijs en opvang samen werken aan een dagarrangement waarin bewegen een integraal onderdeel wordt van de dag voor elk kind. Daarbij kan ook de toegevoegde waarde van sportclubs (en cultuurinstellingen) optimaal worden ingezet. Een POKOKIS win-win-win-win; PO-KO-KInd-Sport”

- Gijs van Rozendaal, voorzitter regiegroep Kindcentra 2020

Dit gebeurt allemaal onder de bezielende leiding van Martijn de Greve. De kandidaat-Kamerleden krijgen de kans om hun visie op de volgende punten te vertellen:

  • Wat is de manier voor een krachtig Nederland na de coronacrisis?
  • Hoe wordt de lokale samenwerking op het gebied van gezondheid, preventie en sociale cohesie versterkt?
  • Welke rol hebben de sport- en beweegaanbieders om Nederland gezonder en vitaler te maken?
  • Hoe hoog staat preventie op de agenda en de bijbehorende rol van werkgevers en zorgverzekeraars?

Wie deze kandidaat-Kamerleden zijn? En welke bekende Nederlanders uit de sport-, beweeg-, zorg-, wetenschap-, en welzijnssector deze punten toelichten? Na de aanmelding ontvangen jullie een bevestiging en in aanloop van 4 maart a.s. zullen wij hen aan jullie voorstellen.

Kortom, het belooft een mooie uitzending te worden waarin de gezondheid van de Nederlander, in de komende vier jaar, centraal zal staan. U kunt zich hieronder aanmelden en ontvangt dan kort voor de uitzending de link en de laatste informatie.

Het is juist nu duidelijker dan ooit: sport en bewegen verdienen een centrale plek in ons dagelijks leven”

- Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF

Meld je hier aan!