Slider
180530 jrunia

Ambassadeur:
Jitty Runia
06 - 36418017
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                                                 

Artikel5 foto8 20200218 067M.Muus De toekomst van ons onderwijs organiseerde op 13 februari de discussiebijeenkomst ‘een sterke vroege start’ over de investering in jonge kinderen. Op basis van 3 stellingen gingen de tafelgasten en het publiek met elkaar in dialoog. Een verslag van de discussie kun je hier terugvinden. De podcast is hier terug te luisteren. Vanaf 1:14 vertelt Jos van Zutphen, deelnemer aan de Kennistafel PACT voor Kindcentra, je meer over de dagarrangementen bij de Wijde Wereld in Uden en Jitty Runia, PACT voor Kindcentra ambassadeur, over het beroepsbeeld medewerker IKC en de verbinding tussen opleidingen en praktijk.

Als je het discussiestuk van de Toekomst van het onderwijs wilt teruglezen, kan dat hier.

 

GemeenteVeenendaalIn 2015 besloot de gemeente Veenendaal een impuls te geven aan de ontwikkeling van integrale kindcentra, gekoppeld aan een ambitieus nieuwbouwplan. Maar voordat nieuwbouw plaatsvindt zullen de beoogde partners eerst een gezamenlijke visie ontwikkelen en die in een samenwerkingsovereenkomst vastleggen. Dat is niet altijd eenvoudig.

191009 JittyenJohanzijnerklaarvoor9 oktober jl. presenteerden Sharon Stellaard en Jantien Gerdes, promovendi van de academische werkplaats IJsselland/Flevoland, na 4 jaar intensief onderzoek hun bevindingen tijdens het AWTJ Samen op School eindcongres in Dronten. Onze ambassadeurs Jitty Runia en Johan Gelderloos waren er ook bij en informeerde deelnemers van het congres over de drie onderzoeken die het afgelopen jaar door PACT voor Kindcentra zijn uitgevoerd, te weten: Investeren in kinderen 0-12 jaar loont door Pauline Slot, Samenwerking in beeld 2 door onderzoeksbureau Oberon en IKC’s over wat hen kenmerkt door het Kohnstamm Instituut.

IBIdeeCafeUtrechtOp 13 juni jl. organiseerde het IB Idee Café Utrecht een inspiratiebijeenkomst in de Nijverheid, een culturele Vrijhaven in Utrecht.
Het IB Idee Café is een netwerk van en voor Intern Begeleiders, die willen bijdragen aan de kwaliteitsverbetering en innovatie in het primair onderwijs in Utrecht. Zij zorgt ervoor dat de Intern Begeleiders elkaar kennen, elkaar kunnen vinden en met elkaar tot meer uitwisseling van (innovatieve) praktijken en ideeën kunnen komen.

PACTTour17april2019De PACT voor Kindcentra bus reed wederom langs inspirerende praktijken in Utrecht. Bestuurders, directeuren, professionals, wethouders en beleidsmakers kregen een inkijkje in de praktijk van integrale kindcentra waar kinderopvang, onderwijs en jeugdhulp interprofessioneel samenwerken.


images/Fotos/regioevents/PACT-proeftuin-Almere-190306.JPGJitty Runia, PACT voor Kindcentra ambassadeur, schoof onlangs aan bij de PACT werkgroep Rondom het jonge kind in Almere. Deze werkgroep komt vier keer in jaar bij elkaar om de onderlinge samenwerking te verstevigen. Het is erg inspirerend te zien dat, na de PACT proeftuin periode (2015 – 2017) deze proeftuin in de Stedenwijk, een van de oudste wijken in Almere is doorontwikkeld.


connexxion tours home

Wegens groot succes organiseren wij in april 2019 opnieuw een tour door het leven van een kind. Dit keer rijdt onze PACT voor Kindcentra. Wegens groot succes organiseren wij in april 2019 opnieuw een tour door het leven van een kind. Dit keer rijdt onze PACT voor Kindcentrabus langs praktijken rondom Utrecht stad. Rijd je met ons mee?

DE TOUR IS HELAAS VOL, U KUNT ZICH NIET MEER OPGEVEN.

180109 OogstUtrecht sluit met de IKC-ontwikkeling aan bij de landelijke trend. Vrijdag 30 november vond in het Stadskantoor Utrecht de Oogstbijeenkomst Utrechtse IKC-ontwikkeling plaats, waarbij 9 Utrechtse coalities de voortgang rondom kindcentrumontwikkeling presenteerden. Onze PACT voor Kindcentra ambassadeur, Margôt Koekkoek was hier bij.

181010 connexxion tours homeSamen met beleidsmakers uit gemeente, onderwijs, kinderopvang en zorg maakten ambassadeurs van PACT voor Kindcentra Jitty Runia en Johan Gelderloos op 10 oktober een reis door het leven van het jonge kind.

Tijdens de reis – in de vorm van een bustour door de regio - kregen de beleidsmakers onder meer in een twee uur durende inspiratie-carrousel informatie over integrale samenwerking rondom het jonge kind van 0 -7 jaar, maakten ze kennis met een integrale aanpak voor het kind van 4 tot 12 jaar als ‘regulier’ onderwijs niet meer passend is en kregen ze een masterclass ‘meetbare en merkbare effecten van preventieve zorg in onderwijs en kinderopvang’.