slide2.jpg

LogosPACT voor Kindcentra wil bijdragen aan inspiratie en het delen van kennis over kindcentrum ontwikkelingen in de regio. Daarom organiseren wij op 27 november a.s. in samenwerking met de gemeente Leiden en de VNG een bus tour naar Leeuwarden; een gemeente waar veel wordt gedaan aan IKC ontwikkeling.

Naast een bezoek aan de gemeente Leeuwarden waar deelnemers een presentatie kunnen verwachten van de ontwikkelingen op IKC gebied, wordt er ook een bezoek gebracht aan een tweetal interessante IKC praktijken, te weten:

IKC de Weide. Op deze locatie geeft één directeur leiding aan het kindcentrum van 0-12 jaar en zijn er vanuit jeugdhulp ondersteuners toegevoegd aan het IKC team.
IKC Johan Willem Friso. Een kerk en IKC ineen met een sterk kunst- en cultuurprofiel. 

De gemeente Leiden wil samen met deelnemers aan de bus tour op zoek naar en in gesprek over het vraagstuk hoe onderwijs, opvang en zorg interprofessioneel kunnen samenwerken, zodat elk kind meetelt en haar talenten maximaal kan ontwikkelen. En wat we, gemeente en praktijk, van elkaar nodig hebben om dit te bewerkstelligen. Na afloop, maar ook onderweg in de bus wordt de opgedane kennis gedeeld en wordt besproken wat dit betekent voor de IKC ontwikkeling in Leiden en op onze locaties.

Voor wie
De bus tour is een ontmoeting tussen bestuurders, directeuren, professionals, wethouders en beleidsmakers uit de gemeente Leiden. Heb je belangstelling om hieraan deel te nemen en bij te dragen aan de IKC ontwikkelingen in de gemeente Leiden en op jouw locatie(s), meld je dan vóór 10 november aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..