slide2.jpg
180530 mkoekkoek

Ambassadeur: 
Margôt Koekkoek 
06 - 13070769
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                                                 

 

LogosMargôt Koekkoek, PACT voor Kindcentra ambassadeur was 27 november jl. met een zeer gevarieerd gezelschap uit Leiden op bezoek in Leeuwarden. Een gemeente met een inspirerende verhaal die richting, ruimte en ruggesteun geeft aan de IKC ontwikkeling! Voor de gemeente Leiden en partners mooie input voor een vervolg proces om kinderen maximale ontwikkelingskansen te kunnen bieden!

Bekijk hier het beeldverslag.

LogosPACT voor Kindcentra wil bijdragen aan inspiratie en het delen van kennis over kindcentrum ontwikkelingen in de regio. Daarom organiseren wij op 27 november a.s. in samenwerking met de gemeente Leiden en de VNG een bus tour naar Leeuwarden; een gemeente waar veel wordt gedaan aan IKC ontwikkeling.

180914 ParoolOuders halen massaal hun kinderen van de voorschool nu die geld kost. In buurten waar het peuteronderwijs belangrijk is, is de terugloop het grootst.

De cijfers over de deelname aan de voorschool in Amsterdam zijn verontrustend, vinden gemeente, welzijnsorganisaties en scholen. Vooral het aantal 'doelgroepkinderen' (kinderen met een taalachterstand) op voorscholen is flink geslonken.

Waar een jaar geleden nog 85 procent van de 3795 doelgroeppeuters in de stad naar een voorschool ging, is dat gedaald tot 75 procent. In Zuidoost is het zelfs gedaald tot 68 procent. Ook niet-doelgroepkinderen zijn van de voorschool gehaald. Vorig jaar ging 40 procent naar een voorschool, nu is dat nog 35 procent.

180611 AootenheimRuim 140 directeuren, bestuurders, beleidsmedewerkers, consulenten passend onderwijs en intern begeleiders kwamen op donderdag 5 april samen in Theater Cool in Heerhugowaard. Daar vond het Congres Interne Begeleiding plaats: een dag waarop IB’ers en hun veelheid aan vaardigheden in de spotlights werden gezet. “Een succes!”, aldus medeorganisator Nienke Naberman, ruim twintig jaar intern begeleider op basisschool De Wijde Veert.

171214 IKEC jonge kindOp 20 november verzorgden wethouders Samir Bashara en Nel Douw de officiële opening van het IKEC jonge kind in Hoorn. Deze nieuwe voorziening biedt een compleet aanbod van zorg, opvang, en gespecialiseerd onderwijs aan kinderen van 2 tot 7 jaar.