slide2.jpg

Beeld NN 210608

Op 8 juni organiseert PACT voor Kindcentra een online inspiratie sessie voor bestuurders, managers en beleidsmedewerkers uit de kinderopvang, onderwijs en jeugdhulp in Noord-Nederland die verdere samenwerking tot stand willen brengen door nieuwe inzichten met elkaar te delen en die bereid zijn een volgende stap te zetten. Het thema voor deze middag is: samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs in een netwerkorganisatie.

Femmie Streng  vertelt hoe Stichting Rijswijkse Kinderopvang (SRK) zich ontwikkelde van ‘klant-leveranciersrelatie’ naar gewaardeerde samenwerkingspartner in het regionale netwerk. Femmie is manager bij Stichting Rijswijkse Kinderopvang. Ze is betrokken bij de domeinen pedagogiek, kwaliteit en HRM en vanuit deze domeinen betrokken bij IKC ontwikkelingen in de organisatie. Vanuit de overtuiging dat je met ieders expertise iets moois kunt ontwikkelen voor een betere toekomst voor kinderen stimuleert ze nieuwe samenwerkingen. Ze probeert daarbij altijd oog te houden voor de praktische vertaling naar de werkvloer.

Over macht en tegenmacht in kinderopvang en onderwijs

Ter illustratie vertelt Carin Bos, Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) over de samenwerking in IKC Ebbinge. Carin is manager kindcentrum bij IKC Ebbinge, dat bestaat uit een school (Borgmanschool, Openbaar Onderwijs Groningen) en een kinderopvang (KDV, Peuteropvang en BSO, SKSG). Zij maakt samen met een senior pedagogisch medewerker deel uit van het managementteam van het IKC.

Wil je meer informatie over of beter nog je aansluiten bij dit netwerk in Noord-Nederland? Neem dan contact op met onze PACT voor Kindcentra ambassadeur Miek Hehenkamp of Karin Schoolderman.