slide2.jpg
180530 emuller

Ambassadeur:
Elleke Muller
06 - 14347725
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                                                 

Elleke Muller“In drie dagen tijd thuisonderwijs, noodopvang en kwetsbare kinderen in beeld”
Terwijl ze het al een paar dagen aan zagen komen voelde unitregisseur Elleke Muller van basisschool Het Talent uit Lent en tevens ambassadeur van PACT voor Kindcentra, een lichte vorm van paniek nadat Mark Rutte op zondagavond 15 maart aankondigde dat de scholen dicht gingen. “Eigenlijk wisten we al na de krokusvakantie dat de situatie onhoudbaar zou worden. We hadden ook al een paar regels doorgevoerd hier op school, zoals het stoppen met handen schudden - we gaven elkaar in plaats daarvan een voet - en we maakten onze ruimtes vaker schoon. Eigenlijk dezelfde acties die we eerder hadden ingevoerd toen er een zware griepgolf door Nederland ging. Maar al snel kregen we in de gaten dat er nu meer speelde.”

KPZDe Katholieke PABO Zwolle organiseert vanuit de opleiding Associate Degree Pedagogisch Professional Kind en Educatie op vrijdag 7 juni het Symposium I Contact.

180913 HetTalentOp 5 november 2018 wordt de Voor de Jeugddag georganiseerd in Amsterdam. Pact voor Kindcentra ambassadeur Elleke Muller geeft om 14.15 uur een workshop over de merkbare en meetbare resultaten van jeugdhulp in onderwijs en kinderopvang.

De inzet van jeugdhulp leidt tot minder doorstroom naar gespecialiseerde hulp en speciaal onderwijs. Wat levert dit financieel op? En hoe ervaart het team deze manier van werken? De workshop toont de opbrengsten hiervan. Aansluitend aan deze Pecha Kucha is er een vraaggesprek met de deelnemers. Ben je benieuwd en vind je het leuk om hier bij te zijn? Meld je dan aan via de website Voor de Jeugddag.

Onze ambassadeur Elleke Muller heeft veel kennis en ervaring op het gebied van jeugdhulp en onderwijs. Momenteel houdt zij zich bezig met verschillende projecten die veel raakvlakken hebben met de praktijk van PACT voor Kindcentra. Zo houdt zij zich binnen Het Talent bezig met het opzetten van een Familyschool en volgt zij de ontwikkelingen rondom de Family Check-up. Daarnaast is Elleke met Ron Scholte, hoogleraar Jeugd aan de Radboud Universiteit, in gesprek over een mogelijk onderzoek naar welbevinden van kinderen in inclusieve omgevingen.

PACT voor Kindcentra organiseert in november in de regio Gelderland een bestuurlijk/gemeentelijk event. Aanleiding voor deze bijeenkomst vormen de goede voorbeelden van voorinvesteringen in het preventief kader jeugd en onderwijs. Meer informatie hierover volgt binnenkort.