Slider
181022 Mhehenkamp

Ambassadeur:
Miek Hehenkamp
06 - 20255214
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                                                 

SchaarseKind‘Friskijkers’ in de regio Friesland zijn door Miek Hehenkamp, ambassadeur van PACT voor Kindcentra, bij elkaar gebracht. Directeuren en medewerkers uit onderwijs, kinderopvang, gemeenten, beroepsopleidingen welzijn en uit de jeugdzorg komen maandelijks bij elkaar om te onderzoeken hoe ze er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat de voorzieningen van kinderen op een hoog niveau gehouden kunnen worden.

Lees hier het verhaal van Astrid van de Weyenberg dat verscheen in Management Kinderopvang, nr. 3.

Meer weten over de club van aanjagers? Neem dan contact op met Miek Hehenkamp via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

CRob Rotgers Sinne ScherderjpgErik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, inspireerde een bomvolle zaal in Schouwburg De Lawei in Drachten met de masterclass WETEN = DOEN met kennis over de breinontwikkeling van jonge kinderen. De bijeenkomst werd georganiseerd door ambassadeurs van PACT voor Kindcentra, Kinderwoud Kinderopvang en Sinne kinderopvang.

FrieslandEind vorig jaar is in de regio Friesland de ‘club van aanjagers PACT voor Kindcentra’ opgericht. Deze enthousiaste club van aanjagers heeft de ambitie om voor ALLE kinderen ontwikkelkansen waar te maken onder het motto “het mooiste dat je een kind kunt geven is een kans”. Voor elk kind gelijke kansen in een optimale ontwikkelomgeving waar verschillende professionals samenwerken.

190506 OJ congresOp 3 juni is het nationaal congres Onderwijs, Ouders en Jeugdhulp. In de ochtend zijn er diverse workshops die je kunt bijwonen. Een daarvan is ‘Groot denken, klein gaan DOEN’. Een workshop van Miek Hehenkamp (PACT voor Kindcentra ambassadeur) en Jelmer Staal (strategisch beleidsadviseur gemeente Heerenveen) over de samenwerking tussen onderwijs, kinderopvang en jeugdhulp.

Benieuwd naar het volledige programma? Klik hier.


foto website 2

Op 26 februari jl. hebben OBS de Bosrank en Doomijn Kinderopvang de training PACT SamenScholing in Havelte succesvol afgesloten.
SamenScholing is een praktijkgerichte training die pedagogisch medewerkers, leerkrachten en eventueel jeugdhulpmedewerkers stimuleert tot interprofessioneel werken in een voorziening voor jonge kinderen.